Adalah makeup benar-benar berniat jahat?

Nepekná kulit, kekasaran dan gelap kulit kita sering zneistia, uberú pada harga diri dan semangat keyakinan. Ketidaksempurnaan kulit, bagaimanapun,bisa menyelamatkan krim lapisan, dipanggil solek. Buruk bahasa mengatakan itu buruk karena ia menghalang kulit dari bernafas. Apakah itu benar-benar berlaku?
“Kulit permukaan bahagian badan, muka, jadi warna, lihat, jika semua perubahan yang jelas kelihatan. Dalam segi kosmetik, bagaimanapun, ia adalah sebuah bagian penting dari kulit. Bahkan ketika kulit tipis, ia adalah terdiri dari lima lapisan, tapi hanya yang terbaik sudut lapisan datang ke dalam kontak dengan luar alam sekitar. Zrohovatené sel-sel epidermis olupujú dan melengkapi. Di bawah tindakan panas, tekanan dan cahaya matahari lapisan terakhir hrubne kulit, dan itu lebih baik melindungi. Perubahan ini, bagaimanapun, boleh meninggalkan di muka kosmetik yang tidak menyenangkan-kedutan dan perubahan warna, jadi ia adalah perlu bahawa kulit yang melindungi hak krim – bergantung pada jenis kulit dan musim. Untuk menyembunyikan kelemahan, aku cadangkan untuk membuat. Tónovací krim mencuci warna dapat mencerahkan kulit, kode warna untuk menggabungkan dan membuang pelbagai ketidaksamaan. Lama pendahulu prasangka, yang solek kelom liang dan menghalang kulit dari bernafas, menjadi sah. Make-up melindungi kulit dari dingin, angin, dan matahari, karena ia mewujudkan filter pada wajah yang menghalang dari pengeringan dan retak gegelung,” kata Yarka Konradova, g I. laser dermato – pusat kosmetik di Bratislava.
Moden mejkapy melindungi apabila sesuai dan juga membuang baik-baik saja kedutan. Selain itu, tutup krim menyembunyikan kulit ketidaksempurnaan optik mengkompensasi untuk itu. “Apabila digunakan dengan benar, itu make-up menimbulkan lapisan pelindung pada permukaan kulit dan seperti kulit kedua, telus mengedarkan terdeteksi, yang paling terkena kawasan muka dan melindungi dari kesan negatif alam sekitar. Di musim dingin, angin, kekeringan di bawah pengaruh pemanasan Pusat dan lain-lain sumber panas. Di musim panas adalah terutama matahari, yang berlebihan penguapan dari air dan pembuangan kotoran dari udara.”
Hanya pada kulit yang bersih
Nipis vrstvička mejkapi hanya digunakan untuk membersihkan kulit dengan udara dingin di hari, biasanya di siang hari atau polomastným krim menurut jenis kulit dan musim. Ketika yang paling modern Makarov ia juga mengandungi pelembab dan berkhasiat bahan-bahan untuk kulit yang lebih baik dan lancar Patillas adalah bubuk dan bubuk. “Apabila kulit rusak, walau bagaimanapun, menggunakan krim dengan rendah atau rendah lemak. Untuk sensitif dan akneóznu kulit patut mejkapy dengan kandungan bakteria bahan-bahan. Khas persiapan untuk kulit expressivity mengandungi hampir tidak ada lemak, namun mempunyai sebahagian dari kuman dan anti-inflamasi bahan-bahan. Namun, jika anda hanya perlu untuk menghadapi beberapa jerawat, khas makeup dengan anti radang tidak diperlukan. Ruam kecil setelah pembersihan, aku cadangkan malam potrieť antibakteriálnou rod akan mempercepatkan pengeringan dan penyembuhan. Dalam memisahkan drogériách, tetapi farmasi adalah pilihan yang munasabah mejkapov aku melekat dengan kesan penyembuhan. Tetapi berhati-hati! Bar itu bukan ubat-semua untuk jerawat. Ia adalah lebih baik untuk berunding … menarik yang lain atau dokter-dokter kulit”, – memberi amaran Jarka Konrádová.
Alat mekap yang mengandungi banyak lemak dan bahan-bahan yang mengikat kelembapan, dijual di dalam botol dan taglich. Terutama yang sesuai untuk kering kulit. Yang kuasa bersembunyi bergantung khususnya pada púdru kandungan. Krim itu sangat baik sepadan dengan ketidaksempurnaan di kulit-bintik-bintik di muka, bintik-bintik, urat merah…. Telus cecair krim tutup mengandungi sedikit púdru, membuat ia paling sering di paip. Kerana ia telah menurunkan kemampuan, overlay mungkin hanya sedikit pencemaran kulit. Rendah lemak adalah sesuai untuk kulit yang berminyak. Lapisan krim dalam bentuk rod menyerupai gincu mencuci warna. Mempunyai sifat yang sama topi seperti keras krim penutup. Hubkou ia digunakan secara merata di seluruh muka. Khas skrin krim dengan kandungan yang tinggi pigmen berwarna dalam bentuk kayu digunakan sebagai pembetulan kecil kotoran bintik-bintik atau lingkaran di bawah mata.
Permohonan mejkapi
Untuk permohonan mejkapi adalah yang terbaik kosmetik tilam dibuat dari getah asli dengan baik liang. Tilam, yang telah liang besar, mengisap yang besar mejkapu lebih buruk dengan dia rozotiera. Hati-hati, makeup, tidak pernah memohon neošetrenú, atau hanya bukan hari krim. Asas yang terbaik adalah krim setiap hari menurut jenis kulit anda. Pelembap membantu makeup lebih merata razotretsya dan semakin lama itu berlangsung.
Ketika solek tidak baik?
“Bahkan ketika malam neodlíčite. Jika ia hanya berlaku sekali dalam satu waktu, tidak ada yang terjadi, tetapi ia tidak harus pričasto. Hari ini make-up adalah indah dan neupchávajú liang, tetapi jika anda pergi di malam hari, kulit akan kekal bahkan kotoran yang telah diselesaikan di siang hari. Di samping itu, hanya dengan mencuci muka dengan air bersih, tidak akan mengganggu filem berminyak, kotoran, yang secara beransur-ansur menyelesaikan dan menembusi ke kedalaman liang. Hasilnya adalah diketahui untuk ugrah, vriedky, zhrubnutá kulit dan awal kedutan. Sebagai yang terbaik odlíčiť muka bisa mengendalikan apa-apa kecantikan-bergantung pada jenis kulit. Sisa-sisa lumpur yang kekal pada kulit boleh dikeluarkan menggunakan sabun khas, lotion untuk muka, aku percikan air dan tonik. Pilihan produk pembersihan luas dan diubah-kos dan kualiti. Kecantikan adalah Terang di akhir berkata bahawa warna makeup akan bergabung sebagai akibat dari kuasa kecil lebam di permukaannya, memberikan kulit warna segar. Berkata bahawa betul, untuk membantu permohonan liputan makeup kebanyakannya yang tidak dapat dilihat.
nasihat yang baik:
— Makeup boleh digunakan sama rata dan, dalam dosis kecil.
– Memohon beberapa titik mejkapu, dan kemudian sama rata rozotrite.
– Keras krim tutup boleh digunakan hubkou. Lebih suka untuk menggunakan beberapa lapisan tipis daripada satu tebal.
— Cermin kosmetik-yang paling setiap hari, tetapi bukan cahaya matahari yang kuat.
– Yang terbaik Yayasan krim setiap hari menurut jenis kulit anda. Pelembap membantu makeup lebih baik dan lancar razotrite.
— Make-up anda bisa menggunakan bahkan jika anda jengkel atau akneóznu kulit. Untuk masalah dan kulit sensitif adalah sesuai make-up, yang dibeli di farmasi.
– Sempurna jika kulit warna yang sama seperti warna krim skrin.
— Nalíčenú muka semburan air mineral (membeli di farmasi), kering, dengan mudah prepudrujte. Kau akan puas dengan hasilnya.
– Jika anda membeli mejkapu tidak melakukan ujian di tangan. Nalíčte kepadanya muka dengan muka di siang hari. Sesuai satu sekurang-kurangnya yang berbeza dari kulit anda.
– Untuk melihat apakah itu makeup segar dan belum tamat exspiračná.
– Ia adalah penting bahwa Cawan atau botol adalah bebas kuman dan menyebabkan kulit jangkitan.